Heleni kooli lapsed kolisid minevikust tänapäevasesse hotelli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult Tallinna Heleni Kooli uus õpilaskodu, millega paranesid oluliselt nii laste elutingimused kui ka personali töötingimused.

«Lapsed hakkavad elama nüüd igati kaasaegsetes tingimustes, mis on võrreldavad hea hotelliga, nii et kolisisime justkui möödunud sajandist tänapäeva,» rõõmustas kooli direktor Linnu Mae. Uues õpilaskodus on kaheksateist tuba kokku neljakümne kohaga, nii et tulevik võimaldab lisaks praegusele riiklikult finantseeritavale 24 kohale lapsi juurde võtta. «Just tulevikule mõeldes on see uus maja väga oluline,» rõhutas Mae. «Lapsed ja õpetajad olid väga elevil, käisid uut maja uudistamas. Pärast koolivaheaga kolivad õpilased juba uude majja,» rääkis ta.

Vastvalminud majas on loodud spetsiaalsed tingimused erivajadustega lastele – nii liikumis-, nägemis- kui ka kuulmispuudega lastele. Lisaks eluruumidele on õpilaskodus köök, bassein ja saun, puhke- ja mängutoad, peretoad, erispetsialistide kabinetid, kahel korrusel õpilaskodu ühendusgaleriid olemasoleva kooli korpustega, lift ratastoolis laste tarbeks ning ratastoolide hoiuruum. Kõikides tubades on tualettruumid, neist kaheksa on invatualetid. «Me jaoks on olulised just ka kõik tänapäevased rehabilitatsioonivõimalused, mida on plaanis tulevikus veel täiendada,» rääkis koolijuht.

Õpilaskodu tarbeks ehitatud juurdeehituse maksumuseks on 1 838 603 eurot, millest Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus on 958 674 eurot ja Tallinna linna osalus 879 929 eurot. Õpilaskodu ehitajaks oli RIITO Ehituse OÜ. Avamisel osalesid Tallinna linnapea Edgar Savisaar, abilinnapead Merike Martinson ja Mihhail Kõlvart, õpilaskodu ehitaja RIITO Ehituse OÜ juhatuse liige Toomas Tromp, linnasekretär Toomas Sepp jpt. Tallinna Heleni Kool (aastani 2005 Tallinna Kurtide Kool) on kurtide laste vanemate initsiatiivil 1994. aastal loodud munitsipaalkool, kus õpetatakse meelepuudega lapsi (kuulmis-, nägemis- ja liitpuue, pimekurdid) lasteaiast gümnaasiumini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles