Peaaegu tasuta ülikooliõpingud on esimesel aastal

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Tallinna Ülikooli avatud uste päeval käinud abiturient Niina Fedoruk loodab õppida tasuta. Riigiteaduste eriala lõpetav Dmitri Moskovtsev on seni maksnud aastas 2000 eurot õppemaksu.
Eile Tallinna Ülikooli avatud uste päeval käinud abiturient Niina Fedoruk loodab õppida tasuta. Riigiteaduste eriala lõpetav Dmitri Moskovtsev on seni maksnud aastas 2000 eurot õppemaksu. Foto: Liis Treimann

Kõrgharidusreformi puhul on üks asi kindel: heade tulemustega gümnaasiumi lõpetav või varem lõpetanud ning oma erialavalikus veendunud noor inimene võib ülikooli sisseastumise avalduse internetis vormistada ning olla peaaegu kindel, et pääseb valitud ala tasuta õppima.

Ülikoolides on alanud avatud uste hooaeg. Eile Tallinna Ülikoolis õppimisvõimalusi uurimas käinud Tartu neiu Anette-Marlen Ott tunnistas, et päriselt ta ei saa veel aru, mismoodi see kõrgkooli pääsemine sel aastal, kui tasuta õppe võimalused on oluliselt laienenud, tegelikult käib. Ta mõtleb pigem sellele, mida ikkagi tahab õppida, või sellele, et võtaks äkki hoopis vahepeal aastaks aja maha.

Kui Anette-Marlenile ja kõigile teistele üliõpilaskandidaatidele võib soovitada rahulikult riigieksamiteks valmistumist, siis kõrgkoolide jaoks on uueks, esimeseks reformiaegseks õppeaastaks valmistumine paras ehku peale minek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles