Spordi ja kunsti lõimumispidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpel Sessioni võistluspargi disainer Nate Wessel võistluse treeningpäeval enda loodud meistriteosega tutvumas.
Simpel Sessioni võistluspargi disainer Nate Wessel võistluse treeningpäeval enda loodud meistriteosega tutvumas. Foto: Toomas Huik

«Tavalise inimese jaoks on näiteks trepp kõigest üks vahend, mida ta kasutab punktist A punkti B jõudmiseks, kuid meie teeme sellest omamoodi kunstiteose. Rulatajad ja trikiratturid näevad maailma hoopis teise nurga alt,» püüdis maailma kuulsaim rulaparkide disainer ja ehitaja Nate Wessel ekstreemsportlaste maailma lahti seletada.

Wessel on üks «peasüüdlasi» selles, et maailma tippratturid igal aastal jälle Eestisse tahavad tulla. «See on täiesti unikaalne võistlus terves maailmas. Iga viimane kui sõitja tahab siia tulla, sest siin on suurepärane atmosfäär,» tõstab Wessel esile ka ülejäänud korralduslikku poolt, kuid tunnistab, et ka väga erilisel võistluspargil on oma osa.

Wessel on rulaparkide ehitamisega seotud olnud suure osa oma elust. 36-aastane ameeriklane alustas juba teismelisena, esimesed tööd tegi tasuta või maksis ise peale. «Mu isa on insener ja ma tahtsin juba väiksena käe kõikidele töödele külge panna, olgu selleks kasvõi põranda lihvimine,» rääkis ta. Pikapeale kujunes ehitamisest tema elatusallikas. Esimese pargi disainis varem ka ise profisõitja elu elanud Wessel 1995. aastal. Pärast seda muutus tema elu kõvasti – üha rohkem hakkas tulema tööpakkumisi üle maailma ning kuni tänase päevani koosneb ta elu ränkraskest tööst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles