Eesti kontingendi ülemaks Afganistanis sai major Janno Märk

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Märk.
Janno Märk. Foto: Peeter Langovits.

Eile pärastlõunal andis kolonelleitnant Sten Reimann Lõuna-Afganistanis Camp Bastionis korraldatud pidulikul rivistusel Eesti Afganistani kontingendi ülema kohustuste täitmise üle major Janno Märkile.


Rivistusel autasustati ka teenistust lõpetava kontingendi kaitseväelasi NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude medaliga, teatas kaitsejõudude peastaap.

Lahkuva kontingendi ülema kolonelleitnant Reimanni sõnul oli viimane kuus kuud kogu kontingendile äärmiselt erinev ja täis väljakutseid. «Jalaväekompanii osales 27 operatsioonil, avastas 39 isevalmistatud lõhkekeha, meie koostöö Briti üksustega oli äärmiselt tihe. Ka logistikud on teinud väga head tööd kompanii toetamisel erinevatel operatsioonidel,» märkis Reimann.

Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral Tim Radford tänas teenistust lõpetavat Eesti kontingenti ja soovis edu alustavale kontingendile. «Teid ootab ees raske suvi, seda nii füüsiliselt kui psüühiliselt. Juba on käimas ameeriklaste juurdetulek Helmandisse, augustis on tulemas presidendivalimised ning teid ootavad ees otsustavad operatsioonid. See suvi on Afganistani tuleviku seisukohalt väga tähtis,» toonitas Briti kindral.

Eesti kontingendi ülemana alustanud major Janno Märk soovis teenistust Afganistanis alustavale Eesti jalaväekompanii võitlejatele ja logistikutele jõudu, vaprust, külma pead ning sõduriõnne.

Märk on teeninud kaitseväes alates 1995. aastast. Ta on õppinud Riigikaitseakadeemias ja KVÜÕA Kõrgemas Sõjakooli põhi- ja keskastmekursusel ning on teeninud Vahipataljoni ning Scoutspataljonis rühmaülema, kompaniiülema abi, kompaniiülema, operatiiv- ja staabiülemana. 2004. aastal osales major Märk operatsioonil «Iraagi vabadus» jalaväerühma ESTPLA-9 ülemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles