Küproslased tunnevad end reedetuna

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees ja naine üleeile Küprose pealinnas Nicosias sularahaautomaadist raha välja võtmas. Kuigi ühekordne pangamaks ei ole veel jõustunud, on pangad juba kontoomanikelt vastava summa blokeerinud.
Mees ja naine üleeile Küprose pealinnas Nicosias sularahaautomaadist raha välja võtmas. Kuigi ühekordne pangamaks ei ole veel jõustunud, on pangad juba kontoomanikelt vastava summa blokeerinud. Foto: AFP/SCANPIX

Küprose pangahoiustele kehtestatud maks puudutab kõiki, kel on seal kontod – alates Vene oligarhidest, lõpetades kohalike pensionäridega.

Küproslased tormasid nädalavahetusel raha pankadest välja võtma, kui selgus, et riigi valitsus oli Brüsselis vastutasuks eurotsooni partnerite abipaketi eest nõustunud kehtestama ühekordse maksu kõigile pangahoiustele.

Eurotsooni rahandusministrid ja Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) otsustasid laupäeva varahommikul pärast kümme tundi kestnud kõnelusi, et annavad finantsraskustes saareriigile kümme miljardit eurot laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles