Madalast kaevust kasvas pikk võlg

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta 29. aprillil kinnitas Janek Erikson oma allkirjaga, et tagastab 15 000 krooni hiljemalt nelja päeva pärast. Oma allkirja kirjutas ta isa Jaan Eriksoni nime kõrvale.
2010. aasta 29. aprillil kinnitas Janek Erikson oma allkirjaga, et tagastab 15 000 krooni hiljemalt nelja päeva pärast. Oma allkirja kirjutas ta isa Jaan Eriksoni nime kõrvale. Foto: Kristjan Teedema

Haaslava valla elanik Helmi Rander sai 2009. aasta sügisel riigi ja omavalitsuse toel endale salvkaevu, kuhu ei tulnud tilkagi vett. Tänini on naisel tagasi saamata 15 000 krooni ettemaksu, kuigi kaevutegija võlga tunnistab.

«Pean oma kohuseks hoiatada teisi selliste vastutustundetute ettevõtjate eest,» põhjendas Rander kaevukaevamisloo avalikustamist. «Ja loomulikult tahan oma raha tagasi. Ma ei maksnud ometi augu eest, vaid kaevu eest.»

2008., 2009. ja 2010. aastal vahendas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus omavalitsustele riigi toetusraha, mille eest rajati puur- ja šahtkaeve majaomanikele, kel polnud võimalik ühisveevärgiga liituda. Samuti said abi omanikud, kelle vana kaev kippus jääma kuivale või oli vesi vilets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles