Noortel napib tahtmist, klubidel võimalusi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla TYCO noored mängumehed (vasakult) Rauno Nurger, Martin Jurtom ja Martin Paasoja pole suutnud veel päris põhitegijateks saada.
Rapla TYCO noored mängumehed (vasakult) Rauno Nurger, Martin Jurtom ja Martin Paasoja pole suutnud veel päris põhitegijateks saada. Foto: Mihkel Maripuu

 Eesti tippklubidel on noormängijate meeskonda sobitamine muutunud ülejõukäivaks ülesandeks, seepärast tehakse üha suurem panus leegionäridele.

«Mängime nende meestega, kes meil on. Oleks meil 12 eestlast, mängiksime nendega, aga meil ju ei ole.» Nii kommenteeris Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak Eesti esiklubi stiili, kus platsil on korraga viis leegionäri.

Kus siis eestlastest korvpallurid end peidavad? A-klassi meistrivõistlustel osaleb tänavu 31 meeskonda, mullu oli neid veel nelja võrra rohkem. Sellest mängijate armeest suudab aga meistriliiga meeskonda jõuda vaid mõni üksik ning klubide treenerid nurisevad endiselt, et meeskonna koostamisel napib kodumaist materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles