Stalnuhhin sõdib nudistide ranna vastu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu kuulus liivarand.
Narva-Jõesuu kuulus liivarand. Foto: Ove Maidla / Postimees

Narva-Jõesuu suvilaomanikud, nende seas ka Narva linnavolikogu juht Mihhail Stalnuhhin, pole rahul linnavalitsuse otsusega eraldada nudistidele rannariba, kus riietega viibimine on keelatud.

Nudistide ranna avamine mullu tuli Narva-Jõesuu suvilaomanikele üllatusena: ühel päeval seisti silmitsi tõsiasjaga, et paigas, kus harjutud aastakümneid tsiviliseeritud inimese kombel päikest võtma, on püsti pandud betoonpostid riideid keelustavate siltidega, kirjutab Põhjarannik.

«Narva-Jõesuus on nii pikk rannajoon, kuid millegipärast tekitati nudistide rand just sinna, kus suvilate kontsentratsioon on kõige suurem,» imestab kuurortlinnas puhkamas käiv tartlanna Siiri Võlu-Tiganik.

Nudistide rannast mõnesaja meetri kaugusel asuvaid suvilaid on selles rajoonis 15 ning üks suvilaomanikest, kelle lähedusse omapärane keelutsoon üleöö tekkis, on Narva volikogu esimees Mihhail Stalnuhhin.

Tema hinnangul on ligi poole kilomeetri pikkuse rannariba kuulutamine nudistide rannaks ränk seadusandluse rikkumine.

«Narva-Jõesuu linnapea ei ole isik, kellel on õigus eirata Eesti Vabariigi seadusi ja neist lähtuvaid seadusandlikke akte,» nendib ta, soovitades naaberomavalitsuse juhil tutvuda keskkonnaministeeriumi sellekohase määrusega.

Stalnuhhin loetles asju, mis rannast ranna teevad, näiteks peavad seal olema vesi ja kanalisatsioon, tualetid nii naistele kui meestele, rannavalve, märgistatud akvatoorium, neid aga nudistide rannas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles