Päästjad tõid Stroomi rannas triivivalt jääpangalt kaldale kaks tüdrukut

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja päästekeskus sai täna pärastlõunal väljakutse Stroomi randa, kus jääle läinud kaks 14-aastast türdukut olid jää murdumise tõttu triivinud kaldast eemale.

Täna kella 14.05 ajal tuli teade, et Stroomi rannas on kaks last triivival jääpangal ning tuul kannab jääpanka kaldast eemale. Jääpanga murdumist ning hätta sattunud lapsi nägi kaldal olnud mees ning teavitas sellest kohe häirekeskust. Jääpanga murdumise hetkel olid lapsed kaldast ligi 300-400 meetri kaugusel.

Kohale jõudnud päästjad ja Tallinna kordoni merevalvepatrull läksid lastele pinnaltpäästelauaga järele, kuid ei jõudnud nendeni. Kohapeal oli tugev tuul. Seejärel läksid päästjad lastele paadiga järele ning lapsed saadi triivivalt jääpangalt kätte ligikaudu kilomeetri kaugusel rannast. Päästjad tõid tüdrukud kella 14.59-ks kaldale. Kiirabimeedikud kontrollisid kohapeal nende tervist, meditsiinilist abi nad ei vajanud. Lapsed anti nende vanematele üle.

Tegemist oli kahe 14-aastase tüdrukuga, kes läksid merejääle jalutama.

Päästeamet hoiatab, et jääolud võivad ühe veekogu piires olla väga erinevad ning veekogu jääle minek ei ole ohutu ka isegi siis, kui jää paistab visuaalselt tugev ja terve. Lapsed ei tohiks üldse omapäi veekogu jääle minna. Lapsevanematel tuleb oma lastele selgitada jääga seotud ohtusid. Uisutamiseks on ohutud kohad avalikud liuväljad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles