Põhumajja passib hästi ka firma peakontor

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olgu talvel miinus kolmkümmend või suvel sama palju plusskraade, paksude seintega põhumajas tunned end alati hästi, kinnitavad Tam­mistu Agro omanikud Mait Nõmmsalu (vasakul) ja Tauno Tattar.
Olgu talvel miinus kolmkümmend või suvel sama palju plusskraade, paksude seintega põhumajas tunned end alati hästi, kinnitavad Tam­mistu Agro omanikud Mait Nõmmsalu (vasakul) ja Tauno Tattar. Foto: Kristjan Teedema

Tammistu Agro uut põhust kontorihoonet silmitsedes naljatlevad äripartnerid, et eks see üks kolme põrsakese maja ole. Kui nad aga kuulevad, kui vähe see maksma läks ning kui hästi sooja peab, tärkab neis hoone vastu lugupidamine.

«Muidugi oleks võinud küüni alla kipsplaadist kontori kokku lüüa, aga nii me ei tahtnud,» selgitas Tammistu Agro üks omanikke Mait Nõmmsalu. «Põhumaja ja mahetootmine käivad kokku hoopis paremini,» sekundeeris ettevõtte teine omanik Tauno Tattar.

Oma põldudelt korjatud ja kokkupressitud põhk, vanalt lagunenud majalt saadud sarikad ja esimese vabariigi aegsed katusekivid, paar tonni savi, mis vana India retsepti järgi segatud linaluu ja lehmavirtsaga, ning valmis. Lisaks korralikud aknad, uksed ja sisustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles