Tiit Tuumalu: oh sa tont!

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Tuumalu
Tiit Tuumalu Foto: Peeter Langovits

Üks tont külvab hirmu filmirahva õue peal. Isegi Andres Maimik – kunagine uljas dokumentalist, kes ei kartnud vanakuradit ennastki – on ehmunud ja hädaldab kolleegide ees nagu Imelik muiste: «S-seal akna taga on keegi! See pole sugugi inimese nägu! Punane, punane ja silmavalged välguvad!» Selle asemel, et tont laulu sisse panna nagu nooruses, kui sündis lühimängufilm «Tabamata ime» – siiani sädelev eesti filmipoliitika ja -elu satiir –, kutsub ta üles andma allkirju, et tont kehtetuks tunnistada.


 

Nali naljaks, parajaks farsiks, et mitte öelda inetuks, väiklaseks ja liiga isiklikuks aga kindlasti on Eesti Filmi Instituudi – siinse filmikunsti peamise rahastaja – uute juhtide valimisega seotud intriig, millest avalikkuse ette on jõudnud vaid, ja õnneks, jäämäe pealmine osa, viimastel nädalatel muutunud küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles