Eiki Nestor läheb asespiikri valimistele soosikuna

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Mõlemad võimuerakonnad, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Reformierakond lubavad tänasel riigikogu asespiikrite valimisel toetada koalitsiooni kandidaadi reformierakondlase Laine Randjärve jätkamist, mis annab sotsiaaldemokraat Eiki Nestorile head võimalused haarata juhtimishaamer teisel aseesimehe kohal.

Praegu asespiikri ametis olev keskerakondlane Jüri Ratas on viimastel päevadel ükshaaval läbi võtnud kõik riigikogu koalitsioonisaadikud, et veenda neid enese sobivuses ametis jätkata. Aseesimeeste valimine on kaasa toonud üsna tavapärase Toompea koridoride kauplemise, mille käigus on kuulnud mõni IRLi liige ka Keskerakonna lahket lubadust stiilis, et «kui Jüri Ratase kandidatuuri toetate, siis koolireformi puhul me teeme küll ööistungeid, aga veidi lühemaid».

IRL on oma fraktsioonis selgelt kokku leppinud, et nende hääled lähevad aseesimehe salajasel valimisel koalitsiooni kandidaadile Laine Randjärvele. Sama kinnitab loomulikult ka Reformierakond. Seega peaks justkui olema selge, et teiseks asespiikriks saab sotsiaaldemokraatide kandidaat Eiki Nestor, kel on koos viie Keskerakonnast lahku löönud MTÜ Demokraadid liikmega 24 häält Ratase 21 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles