Pioneeripataljon tuleb Kevadtormile rasketehnikaga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm 2009.
Kevadtorm 2009. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna liiguvad suurõppuse Kevadtorm 2009 aladele pioneeripataljoni ajateenijad ja kaadrikaitseväelased.

Motoriseeritud rännak Tapalt Reastverre algab kell 15 ning viimased kolonnid jõuavad sihtkohta kell 18.30, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

„«Me läheme alale väiksemate kolonnidena, et võimalikult vähe liiklust häirida,“» ütles pioneeripataljoni ülem kapten Antti Viljaste.

Pioneeripataljoni ülesanne on jalaväebrigaadi tegevuse toetamine erinevates lahinguliikides.

„«Et meile püstitatud ülesandeid täita, võtame kaasa rasketehnika – ekskavaatorid, ratasbuldooserid, kopplaadurid, kallurid. Sellise koosseisuga osaleme Kevadtormil esimest korda,» lausus kapten Viljaste.

„«Ühe osana eelseisvast tööst oleme planeerinud harjutada pettetegevust, ehk rajada petterajatisi vastase eksitamiseks,“» rääkis kapten Antti Viljaste ja lisas, et varem pole pioneerid pettetegevust nii mahukalt harjutanud.

Kokku kolm nädalat kestev Kevadtorm 2009 viiakse tänavu läbi Lääne- Virumaa ja Ida-Virumaa lõunaosas ning Jõgevamaa põhjaosas.

Õppuse heaks kordaminekuks on kaitseväele suuresti abiks on Laekvere, Väike-Maarja, Simuna, Torma, Avinurme ja Tudulinna kohalike omavalitsuste koostöövalmidus ning kohalike elanike vastutulelikkus.

Eesti kaitsevõimet kindlustab kogu ühiskonda hõlmav riigikaitsesüsteem, mis haarab riigi sõjalist, kodaniku-, majanduslikku, sotsiaalset ja psühholoogilist kaitset.

5. mail alanud õppuse Kevadtorm 2009 eesmärk on saavutada tänavu kevadel reservi arvatava jalaväepataljoni koostöövõime jalaväebrigaadi raames.

Kevadtorm 2009 esimese kahe nädala jooksul harjutatakse erinevates väeüksustes teeninud ajateenijate allüksused kokku üheks jalaväepataljoniks.

Sellele järgneb kuuepäevane hindamine, kus jalaväepataljon kasutab omandatud oskusi koos teiste jalaväebrigaadi allüksustega lahingutegevusele lähedastes tingimustes. Kevadtorm 2009 lõpeb 24. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles