Jüri Ratas säilitas siiski riigikogu aseesimehe koha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonda kuuluv Jüri Ratas säilitas täna riigikogu juhatuse valimistel siiski aseesimehe koha, kui kogus salajasel hääletusel 31 häält.

Reformierakondlast Laine Randjärve toetas salajasel hääletusel 38, Ratast 31 ja sotsiaaldemokraat Eiki Nestorit 28 riigikogu liiget. Kehtetuid sedeleid oli kolm. Seega valiti riigikogu esimeseks aseesimeheks tagasi Randjärv ja teiseks aseesimeheks Ratas.

Võimuliitu kuuluval Reformierakonnal on riigikogus 33 ning Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) 23 kohta. Keskerakonnal on parlamendis 21, SDE-l 19 ja demokraatide ühendusel viis häält.

Enne aseesimehi valiti riigikogu esimeheks tagasi IRLi kuuluv Ene Ergma, kelle poolt oli 81 ja vastu 13 riigikogu liiget. Ergma on riigikogu juhatusse kuulunud alates 2003. aastast. Lisaks riigikogu esimehena töötatud üheksale aastale oli ta 2006. aastast 2007. aasta kevadeni riigikogu teine aseesimees.

Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles