Vabatahtlikud tahavad Võrtsjärvele päästepaati

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv.
Võrtsjärv. Foto: Elmo Riig / Sakala

MTÜ Võrtsjärve Vabatahtlik Järvepääste soovib, et riik eraldaks neile päästetöödeks vajaliku erivarustuse ostmiseks ligi 40 000 eurot. Muu hulgas soetataks selle raha eest nõuetele vastav päästepaat ja mootor.

Võrtsjärve piirkonnas puudub nõuetele vastav hea komplekteerituse tasemega päästepaat, teatas MTÜ Võrtsjärve Vabatahtlik Järvepääste siseministeeriumile, märkides, et praegu järvepäästeteenust kui sellist ei ole.

Kirjas märgitakse, et Võrtsjärve Ühendus on kiitnud heaks mitmeid projekte, mis on suunatud turismi arendamisele. Piirkonda kasutatakse suvel aktiivselt suplemiseks ja vaba aja veetmiseks, samuti on siin esindatud harrastus- ja kutseline kalapüük. Järvel ja järve ääres toimub erinevaid võistlusi ja üritusi. Toimub aktiivne külastusmängude korraldamine.

«Riigi päästevõimekus ei ole selline, et suudetaks igal ajal igas kohas abiks olla,» seisab kirjas. «Nii on vabatahtlikel mere- ja järvepääste ühingutel asendamatu roll olla kohalike olude tundjatena abiks igale hättasattunule.»

Ühing kinnitab, et tegelik õnnetusjuhtumite arv on ametlikust statistikast 10 korda suurem, sest suurema osa tööst on vabatahtlikud ja kohalikud ise ära teinud.

Õnnetused veepeal toimuvad reeglina erilistes ilmastikuoludes (sageli üle 20 m/s tuulega, pimedas, udus), mis vajab erivarustust.

Ühing soovib, et riik eraldaks neile 40 000 eurot varustuse ostmiseks. Sinna alla läheb näiteks ligi 22 000 eurot maksev päästepaat ja 12 000 eurot maksev mootor. Samuti kuivülikonnad, kiivrid, vestid jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles