Nestor: Ratase toetamise hind selgub mõne aja pärast

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestori sõnul selgub alles mõne aja pärast, millise kokkuleppe Keskerakond koalitsiooniparteidega Jüri Ratase toetamiseks sõlmis.

Nestor ütles Postimehele, et ei ole olnud nende läbirääkimiste juures, mida Keskerakond võimuliitlastega pidas. «Tänan mulle viisakusest antud nelja hääle eest. Miks ja mida tehti – seda on poliitikas elu näidanud –, selgub mõne aja pärast. Vaevalt neist keegi hakkab seda täna välja ütlema,» lausus ta.

Ehkki Nestori kandidatuuri üles seadnud sotsiaaldemokraatidel on parlamendis koos demokraatide ühenduse liikmetega rohkem kohti kui Keskerakonnal, säilitas Ratas täna reformierakondlase Laine Randjärve kõrval siiski riigikogu aseesimehe koha. Randjärve toetas 38, Ratast 31 ja Nestorit 28 riigikogu liiget, mis tähendab, et Ratas sai koalitsioonist 10 ja Nestor neli lisahäält.

Enne aseesimehi valiti riigikogu esimeheks tagasi IRLi kuuluv Ene Ergma, kelle poolt oli 81 ja vastu 13 riigikogu liiget. Ergma on riigikogu juhatusse kuulunud alates 2003. aastast. Lisaks riigikogu esimehena töötatud üheksale aastale oli ta 2006. aastast 2007. aasta kevadeni riigikogu teine aseesimees. Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta.

Võimuliitu kuuluval Reformierakonnal on riigikogus 33 ning Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) 23 kohta. Keskerakonnal on parlamendis 21, SDE-l 19 ja demokraatide ühendusel viis häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles