Tugev tuul häiris jääteedel liiklust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lao-Kihnu jäätee.
Lao-Kihnu jäätee. Foto: Raigo Pajula

Eilne tugev tuul mõjutas jääteedel liiklust. Näiteks tuli Lao-Kihnu jäätee ajutiselt sulgeda ja Rohuküla-Sviby jääteel on siiani liiklusele avatud vaid üks sõidusuund.

«Eile keskpäeval tugevnenud kirdetuul suuremaid probleeme ja seisakuid kolmel jääteel ei tekitanud,» teatas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu Postimehele. Siiski oli Lao-Kihnu jäätee pärastlõunase pinnatuisu tõttu suletud ligi 1,5 tundi. Ilma selginedes oli võimalik trass liiklusele uuesti avada.

Rohuküla-Sviby jäätee oli liiklusele suletud hommikul kella 10ni, sest eilne tugev tuul ja sellest tekkinud pinnatuisk tuiskasid ühe sõidusuuna kinni.

Kasesalu sõnul ei õnnestunud täna seda täis tuisanud niiti avada, sest lumesahk jäi tuisuvaaludesse kinni ja homme suurema tuule vaibudes proovitakse uuesti rootoriga. Trassil on väga tihe lumi.

Liiklusele on avatud üks sõidusuund, jääteele lastakse sõidukid kordamööda mõlemast suunast valvetöötajate järelevalve all.

Haapsalu-Noarootsi jääteel eilne lumetuisk ja tugev tuul probleeme ei tekitanud.

«Võimalikud tugevad lained praegustele avatud jääteedele ohtu ei kujuta, sest jäävaba meri jääb trassidest kaugele ja tuul on mandrilt,» märkis Kasesalu. «Kui tuul muudab suunda ja hakkab puhuma läänekaartest, võib veetase meres tõusta ja jääle (enamikele pealesõitudele) võib tungida vesi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles