Uued asjaolud Nukuteatris: tasuta kohvik polnud nõus lepingut sõlmima

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri juht Meelis Pai.
Nukuteatri juht Meelis Pai. Foto: Liis Treimann

Nukuteatri juht Meelis Pai tunnistas auditeerimise käigus kultuuriministeeriumile, et majas renti ja kommunaalmakseid maksmata tegutseva kohvikuga ei saanud lepingut sõlmida, kuna viimane polnud sellega lihtsalt nõus.

Pai kirjelduse kohaselt oli takistuseks see, et kohvikule ainuvõimalik ruum on kolmest küljest läbikäidav ja seda ei saa sulgeda.

«Kohviku operaatorid on alati olnud valmis lepingu aruteluks tingimusel, et nende poolt kasutatavad ruumid oleks suletavate ja lukustatavate ustega. Kuna sellist võimalust pakkuda ei ole, ei saa ka lepingut teha,» põhjendas Pai kirjas kultuuriministeeriumile.  

See erineb oluliselt kohvikupidaja Profood Invest OÜ väidetust. Veel eile ütles tasuta tegutseva kohviku juht Kert Kivistik Postimehele, et auditi süüdistused on pahatahtlik laim ja kirjalik kokkulepe Nukuteatriga on olemas. Milline ja mis vormis see on, Kivistik täpsustada ei soovinud.

Ruum, mida nad kasutavad, on väike osa üldkasutatavast ruumist, kus eraldi näidikuid ei ole ning me ei ole pidanud seda kulu oluliseks, kui tagatud on publiku teenindamine.

Pai seletuse kohaselt on kohviku kommunaalkulud nii väikesed, et teeninduse olemasolu kaalub selle rahakulu teatri jaoks üles. «Ruum, mida nad kasutavad, on väike osa üldkasutatavast ruumist, kus eraldi näidikuid ei ole ning me ei ole pidanud seda kulu oluliseks, kui tagatud on publiku teenindamine.»

Kummalisel kombel selgub Pai vastustest, et teatril on tulnud tegeleda probleemidega, mille lepingu olemasolu oleks võinud ära hoida.  

«Oleme saanud puhveti tegevust nii palju mõjutada, et publik on hästi teenindatud,» kirjutas Pai. «Kui tegin käesoleva aasta alguses puhvetile teatavaks, et kuulutame välja hanke puhveti operaatori leidmiseks, pandi puhvet solvunult kinni. Meie palvete peale publikut teenindada avati puhvet veebruaris uuesti, kuid tõsteti hindu 40 protsendi võrra. Oleme sellegi eest neile tänulikud, peaasi et publik oleks teenindatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles