Ministeerium jagab 770 000 eurot kuriteoennetuslikele projektidele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Liis Treimann / Postimees

Justiitsministeerium kuulutab sügisel välja kaks väikeprojektide vooru, kus jagab kokku ligi 770 000 eurot kogukonnapõhistele kuriteoennetuslikele algatustele ning erikoolist ja vanglast vabanenud noorte jätkutoele.

Kogukonnapõhiste kuriteoennetuslike algatuste puhul toetab ministeerium uute koostöömudelite ja programmide piloteerimist, koos- ja võrgustikutööle suunatud arendustegevusi ja kuriteoennetuslike koostöövõrgustike loomist ja arendamist.

Taotlusvooru kogusummaks on 295 146 eurot, projekti taotletav summa on minimaalselt 5000 eurot ning maksimaalselt 60 000 eurot, kohustuslik on kaas- või omafinantseering.

Erikoolist ja vanglast vabanenud noorte jätkutuge toetatakse uute töömeetodite ja programmide piloteerimisel, praktikate edasiarendamisel ja uute juurutamisel.

Taotlusvooru kogusumma on 474 650 eurot, projekti taotletav summa on minimaalselt 5000 eurot ning maksimaalselt 150 000 eurot, kohustuslik on kaas- või omafinantseering.

Väikeprojektide voorudes võivad osaleda riigi- ja omavalitsusasutused ning nende allasutused ja mittetulundusühingud. Projekti partnerina on lubatud kaasata erasektorit, kuid taotlejaks ei või olla äriühing.

Eelistatavad on väiksema haldussuutlikkusega ja äärealade kohalikud omavalitsused ning mitme partneri koostöös esitatavad taotlused.

Väikeprojekte rahastatakse Euroopa Majanduspiirkonna finantsmehhanismi programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles