Estonian Air müüb tütarfirmad ja tõstab hinda

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukompanii juht Jan Palmér ees, finantsjuht Wade Stokes ja nõukogu esimees Erkki Raasuke järel, loodab Estonian Air suveks sügavamast kahjumiaugust välja rabeleda.
Lennukompanii juht Jan Palmér ees, finantsjuht Wade Stokes ja nõukogu esimees Erkki Raasuke järel, loodab Estonian Air suveks sügavamast kahjumiaugust välja rabeleda. Foto: Liis Treimann

Mullu ligi 50 miljonit eurot kahjumit saanud rahvuslik lennufirma Estonian Air kavatseb maha müüa tütarfirmad, koondada vähemalt 50 inimest ning võtta kalli kütuse korvamiseks rohkem reisijate rahakotist.

Viimastel aastatel Eesti maksumaksjale suureks koormaks saanud rahvuslik lennufirma teatas eile, et jäi möödunud aastal 91,5 miljoni eurose käibe juures 49,2 miljoni euroga kahjumisse. Kuigi käive ületas 2011. aasta oma 20 protsendi võrra, oli ka kahjum lausa 184 protsenti suurem kui tunamullu.

Piletitulu ei katnud lennukulu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles