Võimuliidu omavaheline umbusaldushääletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et asespiikrite valimine on salajane, ei tea ka koalitsioonierakonnad, kes ja miks asusid toetama opositsiooni kandidaate.
Et asespiikrite valimine on salajane, ei tea ka koalitsioonierakonnad, kes ja miks asusid toetama opositsiooni kandidaate. Foto: Liis Treimann

Üle aastate üks põnevamaid riigikogu juhatuse valimisi pani trikitama mõlemad võimuerakonnad, mis jättis ase­spiikri ametisse Keskerakonna kandidaadi Jüri Ratase ja andis võimuliidu enese kandidaadile, reformierakondlasele Laine Randjärvele üllatavalt vähe hääli.

Kui enne eilseid riigikogu juhatuse valimisi näitasid nii Reformierakond kui Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) teineteise suunas näpuga, pildudes vastastikku süüdistusi kokkuleppe sõlmimises Keskerakonnaga, et toetada viimase kandidaati riigikogu aseesimeeste valimisel koalitsiooni kandidaadi vastu, siis pärast hääletustulemusi Randjärv 38, Ratas 31 ning sotside kandidaat Eiki Nestor 28 häält oli selge, et Randjärvelt läks hääli mõlemale opositsioonikandidaadile.

Ootmatult palju lisahääli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles