Lang: hakakem küberkahju kokku arvutama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Justiitsminister Rein Lang ütles täna Tallinnas FBI korraldatud seminaril, et riik peaks varsti hakkama küberkuritegevusest tuleneva kahju suurust kokku arvutama, mis on küll keeruline, kuid võimalik.


«Me ei oska täna kokku lugeda, kui suured on olnud kahjud, mis on tekitatud küberkuritegevusega Eesti firmadele ja üksikisikutele, aga me üritame kindlasti selles suhtes arvet pidama hakata,» märkis ta ERR Uudiste vahendusel.

Ministri sõnul tuleb jõuda selgusele, kas küberkuritegevus on n-ö tavakuriteod või tuleb seda võtta kui ohtu riiklikule julgeolekule.

«Selles osas ei ole meil lõplikku hinnangut,» lisas ta.

Ta tõdes, et küberkuritegevus muutub pidevalt tohutu kiirusega.

«Kui vanasti murti kauplusse sisse ja varastati ära mingi kast, siis täna on võimalik sisse murda erinevatesse andmebaasidesse ja kõikvõimalikesse rahaliigutamise instrumentidesse ning panna kodus oma arvuti tagant toime kuritegu,» rääkis Lang.

Tallinnas alanud kõrgetasemelisel regionaalsel seminaril, mida korraldab FBI koostöös Eesti kohtuinstituudiga, arutatakse Eesti ja USA koostööd küberkuritegevuse vastu võitlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles