Avalik kiri siseminister Ken-Marti Vaherile

, Režissöör
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Vilbre.
Rene Vilbre. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tere Ken-Marti!

Me pole aastaid näinud. Viimati vist kui tegin Sulle ja Su sõpradele «Äraostmatute» valimisklippi.

Kuna politsei- ja piirivalveametil juhti pole, otsustasin pöörduda otse Sinu poole.

On tekkinud paar-kolm olulist küsimust, mis tõenäoliselt huvitaksid peale minu veel ka muid inimesi.

Lool on järgnev süžee.

Eelmise aasta detsembris sain meili Õhtulehe toimetajalt, kes detailselt (koos kõigi minu isikuandmetega) kirjeldas kiiruseületamisjuhtumit (+/– 4 km/h) minule kuuluva autoga ja küsis, kas ma tahaksin selle vaidlustada. Vastasin, et mis siin ikka Savisaart teha, kui on juhtunud, tuleb vastutada, mina usaldan Eesti Politseid ja nende roboteid tee ääres. Jäin ootama ametlikku ühendusevõttu liikluspolitsei poolt. Seda ei tulnud nelja kuu jooksul!

Eile õhtul kell 19.38 (!) helistas mulle minu isiklikul mobiilinumbril (!) kohtutäituri esindaja ja küsis luba üks ümbrik postkasti panna. Lubasin lahkelt. Seda avades nägin lõpuks oma kauaoodatud ja juba koos kohtutäituri tasudega kolmekordseks paisunud trahvikviitungit! Mis mõttes, armas Ken-Marti???

Siit küsimused:

Kas Õhtuleht on politsei- ja piirivalveameti ametlik teabeleht?

Kas Õhtulehe töötajad on Sulle alluva ameti palgal?

Kas liikluspolitseinikud ei oska, ei taha või on neil keelatud kasutada telefone ja arvuteid?

Kui Õhtuleht saab mind meiliga kätte momentaanselt ja kohtutäitur telefoniga sekundiga, miks ei kasuta politseinikud meie kurikuulsas e-riigis 21. sajandil käepäraseid ja moodsaid ühendusevõtu vahendeid?

Vabandust, aga ma töötan avalik-õiguslikus asutuses, minu e-posti aadress ja telefoninumber on avalikud! Ma ei põgene, ei jookse, ei varju. Ma ootan, et palun, tehke mulle mu trahv ja elame edasi!

Kas politsei- ja piirivalveametil on koostööleping kohtutäituritega, et kodanikke rahaliselt mõnuga ruineerida?

Kurjategijate püüdmine on ju märksa keerulisem kui tavakodanikke kottida! Kohtutäituri esindaja ütles mulle otse, et vabandust, aga selliseid kaebusi, kus kodanikud pole teatisi kätte saanud, on palju!

Oma trahvi maksin ma eile sekundiga ära. Ülekohtust kohtutäituritasu, loodan, ma maksma ei pea? Kas ka nüüd pean ma ise kellegagi ise ühendust võtma (helistama nt Õhtulehte?) või ootama oma konto ametlikku aresti ja sellele järgnevat kohtuskäiku?

Aga muidu, kena külma kevadet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles