Kelm rääkis end ise pistiseskeemiga vanglasse

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ago Leis.
Ago Leis. Foto: Erakogu

Kelmist ettevõtja katse näidata keskkriminaalpolitsei üht juhtiv­ametnikku altkäemaksu võtjana lõppes hoopis talle endale vanglakaristusega.

Teisipäev, 19. märts Tallinna kesklinna tuntud hotelli fuajees. Kriminaalses maailmas mõnevõrra tuntud kalaärimees Marko Loim  ja keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo talituse juht Ago Leis ajavad omavahel tõsisel moel juttu. Aasta aega Tallinnas pidevate finantsprobleemide eest põgenev 36-aastane Loim räägib, kuidas kohalikud kurjategijad teda võlgade tõttu tülitavad ja et ta vajab politseilt turvalisuse tagamiseks abi. Leis selgitab Loimile, kuidas politsei saab teda häda korral aidata. Kasvõi sellega, et lähim politseipatrull jõuaks võimalikult kiiresti mehe kodu juurde.

Vestluse käigus üritab Loim Eesti tuntuimate kriminaalpolitseinike hulka kuuluvale Leisile sokutada eurosid täis ümbrikku. See olevat tänutäheks Leisi osavõtlikkuse eest. Leis lükkab ümbriku resoluutselt tagasi ja ütleb, et tema kohus ja töö ongi inimesi aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles