Martin Kala: elu demokraatias nõuab järeleandmisi

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kala
Martin Kala Foto: SCANPIX

Postitasin loo Erki Noole homoseisukohtadest oma Facebooki seinale ja varsti ilmus sinna selline kommentaar: «Kuulge aitab küll nende omasooihaldajate esile tõstmisest, olen täielikult Noolega nõus selle artikli puhul... Aidakem parem heteroperedel lapsi saada ja neid kasvatada!» Hea oli kõrvale võtta netilehe slate.com esiküljelugu Ameerika Pediaatrite Akadeemia uuringu tulemustest, mille kohaselt on abielus vanemate kasvatatud lastel kasu sotsiaalsest ja õiguslikust olukorrast, mida tsiviilabielu nende vanematele annab.

Mõni võib ju sellistes uuringutulemustes kahelda. Kuid inimesed, kes veedavad pikki päevi laste tervise olukorda ja muutumist jälgides, väidavad, et ühiskonna võrdõiguslikkus abielu küsimuses mõjub hästi ka meie järeltulijatele ning see, et samasoolistel paaridel ei võimaldata liitu heita, on nende lastele väga ebasoodne.

American Academy of Pediatrics, riigi kõige mõjukam pediaatrite rühm, asus samasooliste tsiviil­abielu toetama põhjusel, et lapsed on alati õnnelikumad kahe vanemaga leibkonnas, sõltumata sealjuures vanemate seksuaalsest sättumusest või soolisest kuuluvusest. Näide on kauge, kuid diskussiooni ulatus ja sisukus on märkimist väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles