Solvajale õpetust anda tahtnud kaks meest lõpetasid kohtupingis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohtus kuulevad esmaspäeval karistusotsust kaks meest, kes süüdistuse järgi tahtsid õpetust anda ühe mehe pruuti väidetavalt solvanud mehele, kuid läksid liiale ja tekitasid kannatanule raskeid vigastusi.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmeil sai vägivallatsemiseni viinud konflikt alguse sellest, et üks neiu pidas viha tuttava noormehe peale, kuna too olevat neidu ja tema ema solvanud. Kui neiu noormeest Tallinnas juhuslikult nägi, kutsus ta temaga rääkima ka oma elukaaslase Aleksei (21), kes võttis omakorda kaasa sõbra Stanislavi (22). 2011. aasta 15. detsembri õhtul sundisid Aleksei ja Stanislav noormehe Tallinnas Sikupilli trammipeatuses BMWsse ning viisid ta Peterburi tee ja Paneeli tee vahelisse metsatukka.

Süüdistuse järgi lõi Stanislav noormeest pärast autost väljumist korra rusikaga näkku, nii et ta kukus pikali, ning siis peksid Stanislav ja Aleksei maas lamanud kannatanut käte ja jalgadega, kuni tal õnnestus minema joosta. Seejärel sõitis Stanislav noormehele järele, lõi ta autouksega pikali ja peksis koos Andreiga edasi, tekitades talle valu ja tervisekahjustusi. Lõpuks võttis Stanislav autost metalleseme ja lõi sellega kannatanut hüppeliigesesse, tekitades talle üle nelja kuu kestva paranemisega haava, mis on raske kehaline haigus.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Stanislav süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises ja Aleksei kehalises väärkohtlemises.

Lõppeval nädalal toimusid Stanislavi ja Aleksei süüasjas kohtuvaidlused, mille käigus nõudis prokurör Stanislavile lühimenetluse korras kahe aasta ja kaheksa kuu pikkust tingimisi vangistust, Alekseile aga kuuekuulist vangistust, mis tuleks asendada kohustusega teha 419 tunni ulatuses üldkasulikku tööd. Karistuste nõudmisel arvestas kohus asjaoluga, et noormehed on varem karistamata, samuti nad tunnistasid süüd ja kahetesesid tehtut. Kaitsja palus kohtul olla prokurörist veelgi leebem.

Kohus kuulutab lahendi esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles