Meeli Tuubel: nähtamatute inimeste elu

, Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja, Jaanikese kooli hoolekogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeli Tuubel
Meeli Tuubel Foto: Erakogu

Sotsiaaltöötaja Meeli Tuubel kirjutab, et riik rikub pidevalt sotsiaalhoolekande seadusesse kirja pandud kohustust hoolitseda erihoolekannet vajavate inimeste eest. Seda põhjendatakse alati rahapuudusega ning omavalitsused saagu ise hakkama ka siis, kui on vaja kindlaks teha, miks mõni vanamammi juba mitmendat päeva korterist väljas pole käinud.

valikkust vapustanud lugu Võrumaal erihooldekodust oma rännakule minna tahtnud psüühiliselt haigest noormehest ja selle retke rängast lõpust külmununa maanteekraavis tõstatas palju küsimusi, mis tahavad vastuseid. Igal inimesel on õigus oodata ja uskuda, et vastavad asutused, ametnikud, spetsialistid tegutsevad oma maksimaalsete oskustega ja sooviga saavutada parimat. Igalühel on õigus olla veendunud, et meid kaitstakse, kui me ennast ise enam kaitsta ei suuda. Riik ongi sellel eesmärgil üles ehitatud.

Tiina Kangrol on oma artiklis «Õigus surra maanteekraavis» (21.03) paljus õigus, rääkides riigi suhtumisest sotsiaalpoliitikasse: on hoolimatust, vastutustundetust ja lihtsalt probleemide ignoreerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles