Tootjad valmistuvad kvootide kadumiseks

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatootjad tunnistavad, et piima omahinna võimalikult madalal hoidmiseks on lehmadest saanud lihtsalt tootmisvahendid. Pildil OÜ Estonia lehmad Järva Türi vallas asuvas Kõrtsi piimafarmis.
Piimatootjad tunnistavad, et piima omahinna võimalikult madalal hoidmiseks on lehmadest saanud lihtsalt tootmisvahendid. Pildil OÜ Estonia lehmad Järva Türi vallas asuvas Kõrtsi piimafarmis. Foto: Mihkel Maripuu

2015. aastal kaduv piimakvoot annab võimaluse toota Eestis veelgi rohkem piima.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane avaldas hiljutises intervjuus Postimehele lootust, et Eesti piimatootmine võiks kvootide kadudes taastuda nõukogudeaegse hiilgeaja, 1,2 miljoni tonnini aastas.

Põllumajandusministeeriumi dokumendis «Eesti piimanduse strateegia 2012–2020» seatakse eesmärk suurendada piimatootmist praeguselt ligi 700 000 tonnilt 2020. aastaks kolmandiku võrra ehk miljonile tonnile aastas. Piima­kvoodid kaovad Euroopa Liidus 2015. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles