Haiglatel on palgaraha vaid miinimumi tõstmiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haiglad tõstsid küll vastavalt kollektiivkokkuleppele 1. märtsil meditsiinitöötajate palka, ent nii mõneski kohas tähendas see, et kadus võimalus maksta suuremat tasu kogenumatele töötajatele, sest raha leiti vaid miinimumi tõstmiseks.

Haiglate liidu esimees, Pärnu haigla juht Urmas Sule tõdes, et palk ei tõuse mitte kõigil töötajatel ja rahalised võimalused on väga piiratud. Kuna palgateema on delikaatne, ütles ta, et toimunud palgapoliitika muutusi tahetakse praegu arutada inimestega haiglates omavahel. «Meil Pärnu haiglas näiteks on üle 1200 töötaja, mis on päris suur arv. Tegelik arusaam muutustest jõuab aga inimesteni ikka esimese märtsikuu palgana, mis kantakse üle 10. aprilliks,» lausus ta.

Rakvere haigla tõstis töötasu nendel arstidel, õdedel ja hooldajatel ning nendega kollektiivlepingu järgi võrdsustatud töötajatel, kes varemalt said palka alla uue kehtestatud miinimumi. Selliseid töötajaid oli Rakvere haiglas ligi 300. Haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev nentis, et tegelikult käib kollektiivleppe selle kohustuse täitmine Rakvere haiglale üle jõu. «Puudu on umbes 240 000 eurot nende kulude katteks, mis tuleneb erinevusest haigla kohustuste ja haigekassa hinnakirjade vahel,» oli Suurkaev kimbatuses. «Haigekassa hinnakirjamuudatused seda kuidagi ei toeta. Pikalt võiks veel rääkida majandamiskulude, eriti elektri hüppelisest kallinemisest jne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles