Nukuteater pole kolm aastat autoritasu maksnud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteater.
Nukuteater. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) väitel pole endine Eesti Riiklik Nukuteater, praegu SA NUKU, juba kolm aastat andnud aru autoritasu alla kuuluvate muusikateoste kasutamise kohta ega maksnud ka autoritasu.

EAÜ spetsialist Airi Lillevälja ütles Postimehele, et viimane arve esitati nukuteatrile 2009. aasta lõpus esietendunud lavastuse «Otsast alates» eest, mille kohta teater saatis kasutatud laulude nimekirja ja lavastuse finantsaruande. Pärast seda ei ole nukuteater ühegi lavastuse kohta aru andnud.

Lillevälja sõnul tundus aruannete esitamata jätmine kummaline, kuid samas polnud alust kahtlustada lepingupartnerit maksmata jätmises. «Pisteliselt küsisime neilt, et kas teil tõepoolest ei ole selliseid etendusi, kus te olete üksikuid palasid kasutanud muusikalises kujunduses. Vastuseks tuli, et meil on kõik siin originaallooming,» ütles Lillevälja. EAÜ ei käi ise etendustel muusikalist kujundust kontrollimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles