Sindis kaaslinlasi kimbutanud mees võeti vahi alla

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei pidas Pärnumaal Sindis kinni erinevaid kuritegusid toime pannud mehe ning prokurör taotles tema vahi alla võtmist. Kohus rahuldas taotluse ning mees on eelvangistuses.

Politsei pidas 20. märtsi õhtul Sindis kinni 25-aastase mehe, keda on alust kahtlustada 16. märtsil Sindis ühe maja koridoris toime pandud kehalises väärkohtlemises. Selle juhtumi osas on käimas kriminaalmenetlus ja selle kriminaalasjaga on praeguseks ühendatud veel viis kriminaalasja.

Need puudutavad sama mehe poolt toime pandud tegusid: teda kahtlustatakse lisaks kehalistele väärkohtlemistele veel omavolilises sissetungis, varguses ja ähvardamises, mis pandi toime Sindis ja lähiümbruses.

Eelnevalt on meest korduvalt kriminaalkorras karistatud. Kuna eelnevad karistused ei ole meest mõjutanud, pikk reaalne vangistus ei ole toimet avaldanud ja ta on jätkanud süütegude toimepanemist, siis pidas prokurör otstarbekaks raskeima tõkendi, vahistamise, kohaldamist. 21. märtsil esitatud taotluse kohus rahuldas ja mees viibib eelvangistuses.

«Politseile on saanud teatavaks, et nimetatud mees koos mitme kaaslasega on kaaskodanike suhtes vääriti käitunud, kuid erinevatel põhjustel ei ole kannatanud politseisse pöördunud, kartes näiteks õiguserikkujate uusi vägivallaakte,» lisas Sindi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Edgard Vatter. «Meile on teatavaks saanud, et olukorda on püütud reguleerida ka nn omakohtuga, kuid sellist tegevust ei saa heaks kiita – tegudele hinnangu andmine ja karistuse määramine jäägu ikka päris kohtu otsustada.»

Ta julgustab kaaslinlasi koostööle politseiga, öeldes, et politseile on vahi alla võetud mehe kaaslased teada ning menetluse käigus kogutakse tõendeid, et mehed vastavalt tehtule vajadusel oma tegude eest vastutusele võtta.

«Politsei on alati valmis kasutama kõiki seadusega antud võimalusi õiguserikkujate tabamiseks ja vastutusele võtmiseks, kuid selleks on kindlasti vajalik kaaslinlastega hea koostöö,» rääkis Vatter. «Kui kannatanud mingil põhjusel kardavad politseiga koostööd teha, siis tekib meil tõendamisega raskusi. Julgustame kannatanuid koostööle, sest ühise töö tulemusena saame ka kaaslinlasi hirmu all hoidvad mehed vastutusele võtta. Tuletame meelde, et vajadusel saame tagada ütluste andja anonüümsuse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles