Eestlasel on kodumaal raskem tööd leida kui venelasel

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Express Posti postiljon. Pilt on illustreeriv.
Express Posti postiljon. Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Vene keele oskus on muutunud Eestis nii oluliseks, et enam ei kurda töö leidmise raskust noored venelased, kel valdavalt eesti keel suus, vaid noored eestlased, kes vene keelt ei oska.

Kuusalust pärit Koidu (27) räägib vene keelt vähe ning väidab, et on seepärast ilma jäänud kahest töökohast - esimest korda juhtus see 2006. aastal Tartus, kui ta töötas Express Postis postiljonina, kirjutab Õhtuleht.

«Minu kohta esitati kaebus, kuna ma ei olnud suuteline kliendiga rääkima ning mind lasti silmapilk sellepärast töölt lahti,» räägib Koidu, kes mäletab tänaseni klienti, kellega see probleem tekkis.

«Ta tahtis minu kaudu lehte tellida vene keeles, aga postiljonina poleks ma saanud seda nagunii teha. Mäletan, et ta küsis minu käest, kas ma räägin vene keelt ja vastasin talle vene keeles, et teen seda vähe ning seejärel ta tegigi kohe Express Posti minu kohta kaebuse,» meenutab naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles