Selgusid Jaan Poska stipendiumi saajad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska maja Kadriorus.
Jaan Poska maja Kadriorus. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus valis vaälja kümme Tallinna tehnikaülikooli üliõpilast, kes hakkavad saama Jaan Poska nimelist stipendiumi.


Jaan Poska nimelise stipendiumi saavad Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilased Els-Hedvig Kerge, Monika Sergejeva, Vivika Väizene, Aire Västrik, Oliver Järvik, Dmitri Šumigin, Gültšara Tarmas, Kaspar Valgepea, Karli Jaason, Kaarin Ratas, teatas Raepress. Iga stipendiumi suurus on 20 000 krooni.

Vastavalt Jaan Poska nimelise stipendiumi statuudile makstakse stipendiumi kümnele TTÜ üliõpilasele silmapaistva tegevuse eest Eesti Vabariigi ja Tallinna linna arengu heaks. Samuti arvestatakse üliõpilase teadmisi, akadeemilist edukust, avarat silmaringi, positiivseid isikuomadusi, väljapaistvaid juhiomadusi ning autoriteeti kaasüliõpilaste ja õppejõudude seas. Traditsiooniliselt antakse Jaan Poska nimelised stipendiumid pidulikult üle Tallinna päeval, 15. mail.

Tallinna linnavalitsus ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmisid 2001. aastal koostöökokkuleppe ja 2002. aastal koostööleping, mille kohaselt Tallinna linnavalitsus finantseerib iga-aastaselt Jaan Poska nimelise stipendiumi väljamaksmist 200 000 krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles