Reva advokaat: meie edasi ei kaeba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise Vahtkonna liikmed Dmitri Linter (vasakul)ja Maksim Reva
Öise Vahtkonna liikmed Dmitri Linter (vasakul)ja Maksim Reva Foto: Liis Treimann

Advokaat Vladimir Sadekovi sõnul jäid tema kaitsealune Maksim Reva ja ülejäänud aprillirahutuste korraldamises süüdistatud ringkonnakohtu õigeksmõistva otsusega rahule ning edasi ei kaeba.


«Edasi sõltub kõik prokuratuuri käitumisest. Kui süüdistaja esitab kassatsioonkaebuse, siis me hakkame kaitsma,» rääkis Sadekov venekeelsele Postimees.ee'le.

Ta lisas, et rahalise hüvituse nõudmine otsustatakse lõplikult hiljem, sest vangistusaja eest saab nõuda hüvitist ainult pärast kohtuotsuse jõustumist, mis on 30 päeva pärast.

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Harju maakohtu otsuse, mis mõistis õigeks Öise Vahtkonna liidrid Klenski, Dmitri Linteri, ja Maksim Reva ning Mark Sirõki, keda süüdistati massilise korratuse organiseerimises.

Jaanuaris neliku õigeks mõistnud maakohus leidis, et meeste süü ei leidnud piisavat tõendamist.

Süüdistuse kohaselt korraldasid Linter, Reva, Klenski ja Sirõk 2007. aasta 26. ja 27. aprillil Tallinnas massilisi korratusi, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ja vastuhakud võimuesindajatele.

Kapo pidas kõik peale Klenski kinni ööl vastu 27. aprilli ning päev hiljem nad vahistati. Sirõk vabanes vahi alt 2007. aasta 13. juunil, ülejäänud kaks 16. novembril.

Karistusseadustikus sätestatakse, et paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimise eest, kui sellega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus, karistatakse süüdimõistmisel ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles