Toomkirikus paljastus hauakast

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi direktor Mariann Raisma ja arheoloog Heiki Valk ütlesid, et keskaegse hauakasti leidmine toomkiriku põranda alt on ootamatu ja harukordne.
Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi direktor Mariann Raisma ja arheoloog Heiki Valk ütlesid, et keskaegse hauakasti leidmine toomkiriku põranda alt on ootamatu ja harukordne. Foto: Margus Ansu

Tartu toomkiriku, nüüdse ülikooli ajaloo muuseumi fuajeepõranda alt paljastus läinud nädalal keskaegne tellistest laotud hauakast, mida arheoloogid hindavad Tartus harukordseks leiuks, kuid leid tekitab ka kimbatust.

Arheoloog Heiki Valk ütles eile, et Tartu toomkirikust pole ühtegi nii terviklikult säilinud hauakasti varem leitud ja neid ongi seal ilmselt olnud vähe. Rohkesti on neid olnud Tartu Jaani kirikus – kui seal põrand avati, paljastus terve kärjestik. Need olid valdavalt uusaegsed.

«Aga see siin on keskaegne, pole osa kärjestikust, on täiesti omaette. Tõenäoliselt on see Liivi sõja ajal rüüstatud, aga põhjani ei ole veel lahti võetud,» lausus Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles