Nurgal kaupleb Ostap Benderi jünger

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Metsa on Tähe ja Kuu nurgal väikest toidu- ja pudi-padipoodi pidanud pea paarkümmend aastat. Taarapunkti nurgapealse ukse pani ta ühel päeval kinni, sest inimesed kippusid sealt minema üle tee Siilu nurgapoodi, kus kauples konkurent.
Mihkel Metsa on Tähe ja Kuu nurgal väikest toidu- ja pudi-padipoodi pidanud pea paarkümmend aastat. Taarapunkti nurgapealse ukse pani ta ühel päeval kinni, sest inimesed kippusid sealt minema üle tee Siilu nurgapoodi, kus kauples konkurent. Foto: Kristjan Teedema

Tartu nurgapealseid sadasid vürtspoode meenutavad nüüd vaid lõigatud nurgaga majad. «Siin oli paarkümmend aastat tagasi palju poode,» tõdeb ka Tähe ja Kuu tänava nurgal visalt püsiva Kuu poe peremees Mihkel Metsa.

Ligi aasta tagasi pani uksed kinni tema lähim konkurent, samuti Tähe ja Kuu nurgal kaubelnud Siilu pood. «Tähe ja Pargi nurgal oli paar äri, siis tegutses Eha tänavas üks kelder, siis oli Lõokese pood enne Tähe-Saekoja risti,» meenutab Mihkel Metsa konkurente. «Nad kõik on käega löönud, no ei toida ära.»

Kuidas siis Kuu pood peremehe ning kaupluse viis töötajat ära toidab? Mihkel Metsa alustab kaugemalt. Ta räägib, et oli miilits, siis aeg muutus, ümberkorraldustest sai villand ning nii alustaski ta oma veerandsada aastat tagasi ettevõtlusega puusärgitööstusest, mis läks kohe esimesest päevast käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles