Rahvaliit asus Ansipi umbusaldamist toetama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna toetasid riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni liikmed umbusaldusavalduse algatamist peaminister Andrus Ansipile, kuna peavad praegust valitsust juhitamatuks ja otsustusvõimetuks.


«Meie riik on sügavas majandus- ja finantskriisis, seisame silmitsi sotsiaalse kaosega. Poliitiline kriis ei ole parim lahendus, kuid valitsuse suutmatus otsuseid langetada on veelgi hullem,» ütles Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Tema sõnul oli eilne valitsuskabineti istung järjekordne näide, et koalitsioonipartnerid ei ole võimelised kokkulepeteks.

Rüütli märkis, et valitsuses on võtnud maad peataolek, sest puudub siduv koalitsioonilepe ja kõik tegelevad oma valimiskampaaniaga.

«Selle tagajärjel pole koalitsioonierakondadel ühist seisukohta kriisist väljumiseks ning tänane valitsus ei ole ka suutnud esitada majanduse elavdamiseks ühtegi olulist meedet,» leidis Rüütli.

Riik vajab tema sõnul toimivat valitsust, kuid praegune pole suuteline isegi selle aasta riigieelarves kokku leppima. «Pool aastat on möödas, kuid 2009. aasta eelarveprotsess kestab ikka veel,» sõnas Rüütli.

«Lisaks peab kahe nädala pärast valmis olema juba 2010. aasta eelarvestrateegia, millega määratakse tulude ja kulude mahud valdkondade kaupa.»

Keskerakond teatas eelmisel teisipäeval, et alustab riigikogus häälte kogumist peaminister Andrus Ansipile umbusalduse avaldamiseks.

Ansip jättis tõenäolise umbusaldushääletuse ja eelarvearutelu tõttu ära ka oma sellenädalase USA visiidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles