Keskerakond: valitsust ei usaldata endiselt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles täna avaldatud erakondade populaarsusuuringut kommenteerides, et see näitab endiselt väikest usaldust valitsuse suhtes.

«Usaldus valitsuse vastu on endiselt madalseisus. On ilmseks saanud, et valimislubadusi ei suudeta täita, puuduvad värsked ideed ja motiveeritud ministrid,» ütles Simson.

«Paistab nii, et valitsuse vead langevad eelkõige väiksemale partnerile, samas kui õnnestumistest võidab eelkõige peaministrierakond. IRLi toetuse vähenemise põhjuseks on tõenäoliselt just inimeste rahulolematus nende täitmata valimislubaduste osas ning lahendamata probleemid majandusministri haldusalas,» jätkas ta.

«Kasvanud kodukulud ja sisuliselt kontrolli alt väljunud olukord Estonian Airis mõjuvad paratamatult IRLi toetusele negatiivselt. Oma osa lisas ka siseministri arusaamatu tegevusliin politseijuhi nimetamisel,» arvas Simson.

Ta lisas, et «Reformierakond hakkab oma madalseisust taastuma». «Neil oli sarnane reitingu madalseis ka 2009. aastal, aga säilitades avalikkuse ees enesekindluse oma asendamatusest ja hoides ära igasuguse sisekriitika, tulid nad sellest oskuslikult välja,» ütles Keskerakonna aseesimees.

Täna avaldatud TNS Emori uuringust selgub, et varem pool aastat pidevas languses olnud Reformierakonna toetus, mis esmakordselt pööras väikesele tõusule veebruaris, on märtsis veelgi kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles