Märtsiküüditamise ohvreid meenuti kõikjal Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Vabaduse väljakul süütasid esmaspäeva õhtul inimesed küünlad 64 aasta eest Siberisse viidud süütute inimeste mälestuseks.
Tallinnas Vabaduse väljakul süütasid esmaspäeva õhtul inimesed küünlad 64 aasta eest Siberisse viidud süütute inimeste mälestuseks. Foto: Peeter Langovits

64 aasta taguse märtsiküüditamise ohvreid mälestati eile küünalde süütamisega. Õhtul kell 18 süttisid Tallinnas Vabaduse väljakul hinnanguliselt 15 000 küünalt. Teiste seas käisid küüditatuid mälestamas ka president Toomas Hendrik Ilves ja peaminister Andrus Ansip, samuti sotsiaalminister Taavi Rõivas koos perega.

Tartus Raekoja platsil oli küünlaid vähemalt 7000. Samuti läideti küünlad Pärnus Martensi väljakul. Küünalde süütamise aktsioonist võtsid osa ka Eesti majad ja seltsid mujal maailmas, näiteks USAs Washingtonis, Kanadas Torontos, Tšehhis Prahas ning Austraalias.

Esmaspäeva keskpäeval Tallinnas Vabadussõja võidusamba juures peetud mälestustseremoonial asetasid regionaalminister Siim Kiisler ja siseminister Ken-Marti Vaher monumendi jalamile riigiasutuste ühise pärja. Samuti asetasid küüditamisohvrite mälestuseks pärja kaitseväe ja Kaitseliidu juhid, diplomaatilise korpuse esindajad, Tallinna linnavalitsuse esindajad ning Eesti Memento Liidu ja Tallinna Memento esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles