Põhja-Eestis lahvatas hobuste seas herpesviiruse puhang

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala alguses teatati Eesti Ratsaspordi Liidule, et Tallinna lähistel paiknevas Rahula tallis on mitu hobust haigestunud, ning kahtlustati nakkuslikku herpesviirust, mida paar päeva hiljem kinnitasid Saksamaale saadetud analüüsid.

«See on viirushaigus, millel on erinevaid tüvesid, mis võivad põhjustada erinevaid sümptomeid, oleneb viiruse tüübist ja iseloomust,» selgitas veterinaar Triin Tohver. «Hetkel Eestis leviv herpesviirus, nii palju kui me teame, põhjustab kõrget palavikku, väga kergeid hingamisteede sümptomeid ja võib tekitada ka neuroloogilisi nähte ehk probleeme närvidega.»

Esimesena viirusest teada andnud Rahula tallis haigestus mitu hobust, neist üks raskelt, kuid praeguseks on kõik paranemas. Portaali Hobumaailm toimetaja Külli Tedre andmetel on viirusekahtlusega veel mitu talli, kuid kuni analüüse pole tehtud, ei saa kindlalt väita, et palavikus hobustel on just nimelt herpes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles