Renoveeritud majas on kulud küttele uuselamust väiksemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrusmaja fassaadi renoveerimine. Foto on illustreeriv.
Korrusmaja fassaadi renoveerimine. Foto on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) korraldas Tallinna ja Harjumaa korteriühistute seas tänavu jaanuaris iga-aastase küttekulude küsitluse, mida juhtinud EKÜLi Tallinna ja Harjumaa büroo juhi Raimo Jõgeva sõnul kanti küttekulude koondtabelisse ligi 160 kortermaja andmed.

«Viimasel aastal on märgatavalt kahanenud soojusenergia kulu erinevus ühe ruutmeetri kütmise kohta küsitluses osalenud majades,» rääkis Jõgeva küsitluse tulemusi tutvustades. «Parimad tulemused on saavutatud täielikult renoveeritud kortermajades, need ületavad ka viimasel kümnendil ehitatud majade tulemust.»

Küsitluses osalenud korter­elamute keskmine vanus oli 41 aastat, soojusenergia kulu ühe ruutmeetri kohta 22,63 KWh ning hinnaks 1,71 eurot. Parim küttekulu oli 10 KWh ja 0,81 eurot ühe ruutmeetri kohta, mis on keskmiselt viis korda väiksem kõige suuremate küttekuludega majadega võrreldes. Varasematel aastatel oli see vahe üle kümne korra. «See tähendab, et enamik uuringus osalenud kortermaju on renoveeritud ning sellega saavutati märkimisväärne energiasääst,» nentis Jõgeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles