Kirikuõpetaja homodest: kristlus peaks käe ulatama, mitte nurka suruma

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

EELK Risti koguduse õpetaja Annika Laats leiab, et Jeesus ulatas kõrvaletõrjututele käe ning tuli päästma inimest, mitte kaitsma traditsioone, seepärast ei tohiks ka kirik homoseksuaale materdada.

Annika Laats ütles ETV saates «Jüri Üdi klubi», et tema arvates ei ole kristlus mõeldud kellegi nurka surumiseks, vahendas ERR Uudised.

«Sellepärast minu jaoks on probleem see, mismoodi oleme ühe grupi võtnud tümitada. Mul on kurb, et ma pean erinema oma kiriku ametlikust seisukohast siinkohal, ja mul on ka kurb meel, et see on nüüd üks koht, kus astume ühte jalga ühiskonnaga selles, et me vihkame, või selles, et me kedagi maha materdame,« nentis Laats.

Küsimuses, kas Eestis peaks lubama homoabielusid, oleks kirikuõpetaja enda sõnul ettevaatlik terminiga «abielu» ning ta märkis, et ka teistes Euroopa riikides on kasutatud selle kohta erinevaid termineid, näiteks midagi tsiviilpartnerluse-laadset. 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles