Tartu neiud tulid koju medalitega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Unt (vasakul) õpib Treffneri gümnaasiumi kümnendas klassis, Eva-Maria Tõnson plaanib samuti sügisel samasse kooli suunduda ning käis eile seal vestlusel.
Jaanika Unt (vasakul) õpib Treffneri gümnaasiumi kümnendas klassis, Eva-Maria Tõnson plaanib samuti sügisel samasse kooli suunduda ning käis eile seal vestlusel. Foto: Kristjan Teedema

Eesti noored said Euroopa loodusteaduste olümpiaadilt oma seni parima tulemuse: mõlemad osalenud võistkonnad jõudsid esikümnesse. Seda väga head tulemust aitasid saavutada ka kaks Tartu neiut.

Veeriku kooli üheksanda klassi tüdruk Eva-Maria Tõnson tuli Luksemburgist tagasi kuldmedaliga, Treffneri gümnaasiumi 10. klassi õpilane Jaanika Unt hõbedaga.

Loodusteaduste olümpiaad on võistkondlik. Kolmeliikmelised rühmad pidid kahe päeva jooksul tegema keemia, füüsika ja bioloogiaga seotud eksperimente. Tüdrukute sõnul jagati mõned ülesanded laiali vastavalt sellele, kes milleski kõige parem on, teised ülesanded aga lahendati koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles