Uuring viitab luude kehvale olukorrale

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm tilka verd ehk 16 milliliitrit kolme väiksesse ampulli jaotatuna andsid kõik uuringus osalejad, et saada teada, mida räägib veri nende eluviiside kohta. Nende hulgas oli ka Sigrit Ülper, kes on ühtlasi üks uuringu tegijaid.
Kolm tilka verd ehk 16 milliliitrit kolme väiksesse ampulli jaotatuna andsid kõik uuringus osalejad, et saada teada, mida räägib veri nende eluviiside kohta. Nende hulgas oli ka Sigrit Ülper, kes on ühtlasi üks uuringu tegijaid. Foto: Kristjan Teedema

Fakt, et klaas piima teeb luudele head, ei üllata vist kedagi. Küll aga võib üllatada asjaolu, et see, kas jooksime lapsepõlves värskes õhus ringi või istusime päevad otsa teleka ees, mõjutab meie luustikku sama palju.

Ülle ja Anna-Liisa Parm on ema ja tütar, kes mõlemad uurivad inimese tervist. Ülle Parm on Tartu Ülikoolis mikrobioloogiainstituudi teadur ning Tartu tervishoiukõrgkoolis lektor. Anna-Liisa Parm juhib samas kõrgkoolis füsioteraapia õppetooli.

Tavaliselt arvatakse, et tervisekäitumisega seotud harjumused saavad alguse lapsepõlvest. Ülle Parm selgitas aga, et üllatuslikult määrab rohkem hoopis, mis parasjagu moes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles