Boriss Berezovski tegi tõenäoliselt enesetapu

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad eile Boriss Berezovski Londoni lähistel Ascotis asuva valduse värava juures.
Korrakaitsjad eile Boriss Berezovski Londoni lähistel Ascotis asuva valduse värava juures. Foto: AFP/SCANPIX

Vene oligarhi Boriss Berezovski surma põhjus oli poomine, selgus Briti politsei üleeile öösel avaldatud lahkamisaruandest.

«Lahkamistulemused on kooskõlas versiooniga surmast poomise läbi, lahkamisel ei leitud midagi, mis viitaks rüsinale või võitlusele,» teatas Thames Valley politsei oma avalduses. Juhtumi tundliku olemuse tõttu lahkas Berezovskit Briti siseministeeriumi patoloog, mitte kohalik ekspert.

Kuigi enne lahkamisaruande avalikustamist käisid Berezovski võimalike surmapõhjustena meediast läbi nii infarkt kui ka mõrv, polnud surnukehal politsei hinnangul vägivallamärke, ka polnud surmaga seotud kõrvalisi isikuid. Surmajärgne uurimine aga jätkub, toksikoloogia ja teiste testide tulemused tehakse teatavaks mõne nädala pärast. Politsei keskendub nüüd mehe vaimse seisundi kindlakstegemisele tema viimastel elupäevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles