Muuseum rajab kenotaafi üheksale Eesti teadmata matmiskohaga riigivanemale

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimene president Konstantin Päts.
Eesti esimene president Konstantin Päts. Foto: kool.ee

MTÜ Konstantin Pätsi muuseum seab muuseumitegevuse korraldamise eesmärgil Tallinna Linnaarhiivi hoone keldrikorrusele end sisse.

Värskeima algatusena on MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum kuulutanud koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Kunstnike Liiduga välja ideekavandivõistluse kenotaafi rajamiseks üheksale Eesti riigivanemale-riigipeale, kelle matmiskoht on teadmata.

Mälestusmärk rajatakse Tallinna Metsakalmistule president Konstantin Pätsi perekonna matmispaiga lähedusse. Võistlustingimustega on võimalik tutvuda mõlema nimetatud loomeliidu koduleheküljel www.arhliit.ee ja www.eaa.ee.

«MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum kogub, säilitab, uurib, populariseerib ja eksponeerib Eesti Vabariigi riigitegelastega seotud ainest teaduslikel, hariduslikel ja kultuurilistel eesmärkidel,» ütles Tallinna Linnaarhiivi juhataja Küllo Arjakas.

«Kodanikualgatusena sündinud MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum on alates 1995. aastast teinud Eesti riigivanemate mälestuse jäädvustamisel tulemusrikast ja tänuväärset tööd. Tähistatud on nende sünni- ja elukohti, korraldatud näituseid, avaldatud raamatuid,» loetles Arjakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles