Uus antikvariaat võttis nime kirjandusklassikast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bukinist ja bibliofiil Aulis Fischer (esiplaanil) ostis Inderlinist lasteraamatu, mille talle müüs Iris Matjus, pidades enne hinna üle nõu oma abikaasa Ülo Matjusega. Samal ajal uuris kunstnik Ilmar Kruusamäe (tagaplaanil vasakul) vanavara.
Bukinist ja bibliofiil Aulis Fischer (esiplaanil) ostis Inderlinist lasteraamatu, mille talle müüs Iris Matjus, pidades enne hinna üle nõu oma abikaasa Ülo Matjusega. Samal ajal uuris kunstnik Ilmar Kruusamäe (tagaplaanil vasakul) vanavara. Foto: Kristjan Teedema

Kui reporter ja fotograaf jõudsid antikvariaadi Inder­lin ukse taha, astus sealt tänavale filosoof Ülo Matjus. Hetke pärast nägid toimetuse esindajad aga Ülo Matjust askeldamas raamaturiiuli ja vanavara vahel.

Kahel Ülo Matjusel on üsna sarnane hääl ja peabki olema, sest nad on isa ja poeg. Juunior ja tema abikaasa Iris Mat­jus avasid eelmisel laupäeval antikvariaadi. Ülo Matjus vanem on bibliofiil ehk raamatute koguja.

Oskar Lutsu linnaraamatukogu peahoone vastas tegutsev uus antikvariaat sai nimeks Inder­lin. Millest selline nimi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles