Mihkel Mutt: poliitkorrektsuse kassikuld

Mihkel Mutt
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt
Mihkel Mutt Foto: Mihkel Maripuu

Kolumnist Mihkel Mutt kirjutab, et homod peaksid sallima, et heterod neid veel väga ei salli. Enamik vähe­musse kuulujaid hoiab madalat profiiili ja see on tark, sest inimestele tuleb anda aega harjuda.

Mida peavad seksuaalvähemused tähtsamaks, kas suhtumise tegelikku muutust või formaaljuriidilist regulatsiooni? Selge, et ka viimane on vajalik. Aga kui ei muutu esimene, on asjad nende jaoks ikkagi kehvasti. Sellepärast peaksid nende eestkõnelejad kaaluma, kuidas edasi liikuda, mis on üldse reaalselt saavutatav.

Nagu näeme soolise võrdsustamise nõudest – «allpool» tehakse küll poliitkorrektset nägu, aga meeste suhtumine naistesse on suuresti samaks jäänud. Lõhe euro- ja rahvamoraali vahel süveneb. Otsustajate peas aktiveeruv enesetsensor valvab, et kõiksugu valitud organitesse, auhinnatute sekka jne satuksid ka seksuaalvähemused (nagu ka venekeelsed või -nimelised, usklikud-mittekristlased, opositsioonierakondade toetajad jne).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles