Nähtamatu sõnastaja

Heili Sibrits
, Postimehe kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 dramaturgi Eero Epneri tööd tunnustas žürii eripreemiaga.
NO99 dramaturgi Eero Epneri tööd tunnustas žürii eripreemiaga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Dramaturg Eero Epner viis eilselt teatripeolt Pärnust koju kaks auhinda. Sõnateatri žürii eripreemia pälvis mees NO99 teatri ideede generaatori, mõtestaja, sõnastaja ja kuvandi loojana ning lavastused «Reformierakonna juhatuse koosolek» ja «Rise and Fall of Estonia» tõid Epnerile algupärase dramaturgia auhinna.

Endast Epner ei räägi. Tegelikult eelistab ta rääkimisele ja kohtumistele kirjutamist. Näiteks NO99 kunstilisse nõukokku kuuluv kirjanik Aare Pilv peab Epnerit sõbraks, ent meeste sõprus on kirjasõprus.

Smalltalk pole Epneri tugevaim külg. Sellele vaatamata kuulub suur osa tema mobiili salvestatud numbritest välimaa teatri- või kunstiinimestele. Sest kui vaja, siis Epner räägib, ning publik on lummatud. Näiteks kui NO99 lavastusega «Nafta» Bernis esines, siis juhatas Epner etenduse sisse – rääkis, mis maa see Eesti on ja miks meil just olid aprillirahutused jne. Näitlejad meenutavad siiani seda õhtut, sest ei varem ega hiljem polevat neil parem etendusega alustada olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles