Ringkonnakohus mõistis soomlase pantvangistamise kavas süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus mõistis kolmapäeval soomlase süüdi ärimehe pantvangi võtmise kavandamises ning karistas teda kahe aasta pikkuse vangistusega.

Kohus arvestas Marko Armas Juvoneni (38) karistusaja hulka 6. septembrist 2011 kuni 1. veebruarini 2012 vahi all oldud aja ehk neli kuud ja 26 päeva. Ülejäänud karistusosa sai Juvonen tingimisi kolmeaastase katseajaga, ütles Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja BNSile.

Muus osas jättis ringkonnakohus Harju maakohtu mullu oktoobris langetatud otsuse muutmata.

Harju maakohus leidis mullu oktoobris, et 35-aastase Markus Mike Martti Pankka süü pantvangistamise planeerimises on tõendatud ja mees peab selle eest kandma kaheaastase vangistuse. Markusega koos süüdistuse saanud 38-aastase Juvoneni mõistis Harju maakohus õigeks.

Eelnevalt oli riigiprokurör Kati Miitra nõudnud Pankkale kolmeaastast vangistust ning Juvonenile kaheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Kaitsjad palusid mõista nende kaitsealused õigeks.

Kohus arutas süüasja kinniste usta taga. Mullu mai keskel alanud protsessil mehed end süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse kohaselt organiseerisid soomlased Pankka ja Juvonen lunaraha saamise eesmärgil ühe Soome ärimehe pantvangivõtmise. Selleks otsisid nad Eestist kuriteo toimepanemiseks kaasosalisi, kogusid ja edastasid kannatanu ning tema pere kohta informatsiooni.

Tunamullu 6. septembril pidasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) kriminaalpolitseiosakonna töötajad soomlased Tallinnas kinni enne, kui nad jõudsid oma plaani täide viia.

Mõlemad mehed on Soomes varem kriminaalkorras karistatud.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viis läbi PPA kriminaalpolitseiosakond ja juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles